Érdemes-e nekem jelentkeznem?

Erre gyorsan válasz kaphatsz, ha válaszolsz az alábbi kérdésekre.  

Ha az összes kérdésre igen a válaszod, akkor jelentkezz azonnal, ha van benne 1-2 nem, akkor írjál nekünk!

 

 • Vonzanak a távoli tájak és szeretsz nagyon utazni?

 

 • Érdekel a repülés, és már gondoltál arra, hogy klassz lehet steward(ess)-nek lenni?

 

 • A barátaid szerint veled könnyen ki lehet jönni, mert barátságos vagy?

 

 • Fiatal vagy és független?

 

 • Beszélsz folyékonyan angolul?

 

 

 • Egészséges vagy, jó a hallásod és a látásod? (Szemüveg nélkül is tudsz a szobában közlekedni, ajtón kimenni?)

 

 • Szép, ápolt és egészséges a hajad, a bőröd, a körmöd?

 

 • A tested mentes az olyan tetoválásoktól, amely térdig érő szoknyában és pólóban látszik?

 

 • Tudsz úszni?

 

 • Viszonylag fittnek tartod magad?

 

 • Van 35 000 forintod arra hogy elvégezd a tanfolyamot és utána meg is próbálsz álmaid légitársaságához jelentkezni?

Kell-e OKJ-s papír, nyelvvizsga bizonyítvány illetve egyéb „papír” ha külföldi légitársaságnál szeretnék dolgozni?

 

Nem lehet a magyar OKJs képzésről eleget beszélni. Felfoghatatlan, hogy ki találta ki ezt a képzést, és hogy van merszük kemény százezrekért két évig (!!!) képezni felnőtteket amikor ez a képzés nem ér semmit. (Jó, nyilván tanítanak valamit, aminek köze van a repüléshez, de egy végzettség, amit abszolút sehol a világon semelyik légitársaság nem fogad el az nyilvánvalóan értéktelen.)

 

Azt sem lehet eleget hangsúlyozni. Külföldi munkavállalásnál TUDÁSRA van szükség, nem papírra!

A Rigó utca A B C kategóriás és 3 szintű nyelvvizsgarendszer csak Magyarországra érvényes. Külföldön  - de egy állásinterjún még Magyarországon is – csak arra lesznek kíváncsiak, hogy mit tudsz, és nem arra hogy van-e róla papírod!

 

A repülésben minden angolul fog zajlani a felvételitől kezdve. Ha érted és tudsz válaszolni, akkor megfelelő a tudásod, ha nem, akkor fel sem vesznek. A nyelvvizsga-bizonyítványodat pedig hiába mellékeled, miután magyarul van, figyelembe sem fogják venni.

 

Tudom – mindez nagyon durván hangzik, mert a magyar oktatási rendszerben mindig „mindent” jelent egy nyelvvizsga vagy egy végzettséget igazoló darab papír. 

Az életben – pláne egy külföldi életben – ez másként van.

 

A repulniakarok.hu felkészítő tanfolyama nagyon értékes tudást ad – ezt garantáljuk és a sikeres hallgatóink is csak ezt bizonyítják.

Mennyibe kerül ez a tanfolyam?

 

A két napos tanfolyam abszolút mindennel 18 ezer forintba.  Egyetlen plusz fillér nem fog jelentkezni, ez a végösszeg.

 

Van-e lehetőség 35 – 40 évesen elkezdeni ezt a karriert?

 

Van. Természetesen egy új karrierbe kezdeni minden területen könnyebb, ha a jelentkező a húszas éveiben jár, de abszolút nem lehetetlen. Sok, főleg európai és amerikai légitársaságok – közöttük a British Airways – nem szab felső korhatárt a jelentkezéshez.

Ugyanakkor a legtöbb ázsiai és közel-keleti légitársaságnál van felső korhatár a jelentkezésnél. Saját tapasztaltból tudom, hogy bizonyos mértékig rugalmasan kezelik a légitársaságok a felső korhatárt, ha a jelentkező egyébként maximálisan megfelel az előírásoknak és különösen, ha van már korábbi tapasztalata a repülésben, illetve a közvetlen ügyfélkapcsolatos munkakörben (Customer Service).

Az gondolom mindenki számára egyértelmű, hogy ez nem egy tipikusan család barát munkakör…

 

Hány év az alsó korhatár a jelentkezéshez?

 

A légitársaságok különböző minimum korhatárt kérhetnek, de általánosságban elmondható hogy a minimum korhatár 18 és 22 év között van. A Qatar Airways nemrégiben 23 évre emelte az alsó korhatárt.

 

 

Van minimum és maximum testmagasság?

 

Igen van. Minimum testmagasságot minden légitársaság megkövetel és ez is változó lehet de 157 és 162 cm között van.

 

Maximum testmagasságot is meghatároz némelyik légitársaság, de nem mindegyik. HA van felső határ az 175-180 cm körül van.

 

A testmagasság nem a megjelenés miatt fontos, hanem biztonsági szempontból . A légiutas-kísérőnek el kell tudni érni minden biztonsági felszerelést a fedélzeten, be kell tudjon nyúlni mélyen a kalaptartókba anélkül hogy a székekre vagy a karfákra kelljen felállnia.

 Az Interneten sok cég hirdet állást légitársaságnál vagy stewardess tanfolyamot. Bízhatok bennük?

 

Sajnos az Interneten bárki hirdethet bármit. Óvatosnak és körültekintőnek kell lenni.

 

A légitársaságok vagy maguk intézik a felvételi procedúrákat vagy egy megbízott állandó céggel. Az biztos, hogy a légitársaság honlapján pontos információt adnak minden esetben arról hogy hogyan történik a rekrutálás.  Ha nem vagy biztos benne hogy eredeti-e a forrás, hívd fel bátran az adott légitársaságot! (az Interneten nagyon olcsón lehet telefonálni). Készséggel fognak felvilágosítást adni – ezt garantálom!

  
 

A felvételin való részételért SOHA nem kérnek a légitársaságok pénzt! A közvetítők sem kérhetnek!!! Ezek alapból nem valódi közvetítők!

Az alaptanfolyamot minden légitársaság maga tartja. Van ahol ennek a költségét részben vagy egészben áthárítják a jelentkezőkre – de a lényeg az, hogy külsős cég „általános” légi-utaskísérő tanfolyamát soha nem fogadják el!  Ezt felesleges pénzkidobás, egyenesen becsapás, amely sokszor százezer forintos nagyságrendet jelent!

Ez egy sokak által vágyott csillogó és vonzó szakma – és ezt sokan rosszindulattal ki is használják.  Legyetek óvatosak!

 

 

Honnan lehet tudni, hogy mikor van a következő felvételi felkészítő tanfolyam?

 

Amint véglegesedik a dátum és a helyszín meghirdetjük itt a honlapon. Ha biztosra szeretnél menni, írjál nekünk, és mi értesítünk emailben!

 

"Egyet tanácsolhatok: nem szabad az élményeket meg nem élni. Ha valaki jól élte végig az óvodáséveit, iskolásként nem akar újra óvodás lenni. Ha megélte mindazt, amit az élet kínál egy gyereknek, egy felnőttnek vagy egy idősebb embernek, akkor nem lesz baj. Ha pótlandókat görget maga előtt, akkor lesz a baj. Ki kell iktatni az érzést, hogy átmeneti korszakok vannak az életben. Nincsenek. Az az életem, amit élek, nincs átmeneti korszak."

Popper Péter
Image