Image

Sokan vannak úgy mint Te is, hogy régóta forgatják a fejükben a gondolatot:  Olyan jó lehet légiutaskísérőnek lenni, repülni, külföldön élni, távoli tájakra eljutni, csinos egyenruhába járni, érdekes emberekkel találkozni a világban!  Jó helyen élni, világot látni és közben pénzt keresni és jövőt is építeni.

Ugyanakkor vegyes hírek jutnak el hozzád a repülés veszélyeiről, elrabolt lányokról, cunamikról és egzotikus betegségekről .

Nos - az éremnek bizony mindíg két oldala van.  Éppen ideje hogy találkozz olyanokkal akik mindkettőt látták, tapasztalták és igen jól ismerik!  Elég a pleykákból, félig igaz hírekből, az ismerősöm ismerősének dicsekvéseiből és a városi legendákból.  Ha tiszán akarsz látni akkor gyere és találkozz velünk!

Két napos képzéseket szervezünk ahol első kézből szerezhetsz információt arról, mit is jelent stewardessnek / stewardnak - azaz légiutaskísérőnek - lenni.  Minden területre kiterjed a tréning kezdve az általános tudnivalóktól, a konkrét légitársaságok bemutatásán át a felvételire való felkészítésig.

Garantáltan találkozni fogsz személyesen olyan ex vagy jelenlegi stuvikkal akik éveking repültek az Arab Öböl valmelyik légitársaságánál.  Neki felteheted az összes kérdésedet!

Ha eljössz megtudhatod:

 • Miből áll ténylegesen a légiutaskísérő hivatás?
 • Hogyan lehetsz stewardess?
 • Mitől ennyire vonzó és mi az árnyoldal?
 • Kiket vár ez a lehetőség?
 • Alkalmas lennél-e Te erre a munkára?
 • Igaz-e hogy a repülés egy méltán irígyelt csillogó világ?
 • Igaz-e hogy a légiutas kísérés lelket próbáló nehéz munka?
 • Milyen külföldön élni és dolgozni?
 • Milyen az Arab Öbölben (pl. Dubai-ban) dolgozni?
 • Felkészítünk amennyire csak lehet arra hogy mire számíthasz egy stewardess felvételin.
 • Átnézzük az önéletrajzodat és segítünk a kisérőlevél megírásában is. 
 • Élesben angolul gyakoroljuk a felvételin előforduló gyakorlat típusokat.
 • Hasznos tanácsokat adunk arról hogy hogyan jelenj meg a felvételin hogy maximális esélyed legyen arra hogy stewardess /steward váljon belőled
 • Praktikus kis trükköket is adunk. :-)Mi az amit mi NEM ajánlunk:
 

 • Ez nem egy légiutaskísérő tanfolyam.
 • Nem adunk végzettségett, képesítést
 • Nem ígérünk biztos állást egy bizonyos légitársaságnál
 • Igyekszünk se nem túl rózsaszínűre se nem pedig szürkére színezni a valóságot.  Amit mi mutatunk az a valóság a valódi színében.

 
Orsi története - Qatar Airways

Következzen egy VALÓDI élménybeszámoló, a saját tanítványunktól, aki a Qatar Airways-nél repül! Bocsi, már decemberben írta, de talán 3 nappal a ys Qatar Airways felvételi előtt a lehető legaktuálisabb!

Enjoy!

"Remélem, emlékeztek még rám, tavasz végén/nyár elején voltam tanfolyamon, és szeptemberben érkeztem Qatarba. Naaagyon-nagyon szeretném megköszönni még egyszer az összes segítséget, tanácsot, rettentő hasznos volt, és többek között ennek köszönhetem, hogy most itt vag...yok!! Végre végeztem a tréninggel, megvoltak az observer flight-jaim is, és az első solo flight-om HongKongba!! Annyira élvezem a repülést, a munkát, minden percet, amit a repülőn, Dohában vagy a világ bármely más részén töltök. Ha kérdezik, bátran ajánlhatjátok a Qatart a tanfolyamon, én egyáltalán nem érzem azt a rettenetes szigort, amit híresztelnek róla. Vannak dolgok, amiket nem szabad figyelmen kívül hagyni, írott és íratlan szabályok is, amiket érdemes/muszáj betartani, de mindegyik emberi keretek között. Lehet csak azért mondom ezt, mert nincs összehasonlítási alapom, de őszintén szólva én nem fogok a falnak menni attól, mert nem etethetem a kóbor macskát vagy mert nem tehetek fel egyenruhás képet a facebookra. Szóval minden csodálatos, még annál is jobb, mint amire számítottam! Gyönyörű lakást kaptunk, rengeteg extrát, de a legfontosabb, hogy egy héten belül is akár 2-3 különböző helyen lehetek a világon, és szebbnél szebb helyekre juthatok el. Ugyan általában mindenütt csak egy 20-24 óránk van, de ez éppen elég arra, hogy egy kicsit belelássunk a helyi dolgokba. Bár ezt Neked nem kell magyaráznom azt hiszem Szóval nagyon örülök, hogy ezt választottam, és ugyan még csak most kezdtem, de remélem hosszú ideig tudok maradni!! Ha bárkinek bármi kérdése van a repüléssel vagy Qatarral kapcsolatban, nyugodtan küldd hozzám, amint tudok, ezer örömmel válaszolok, és biztatom az embereket, hogy jöjjenek, mert ez valóban a világ legjobb munkája a huszonéves fiataloknak! És a legjobb, hogy tapasztalat/diploma/kapcsolatok nélkül is sikerülhet! Szóval köszönöm és köszönöm, ezt ne fogom tudni elégszer elmondani:) Nélkületek soha nem jelentkeztem volna arab légitársasághoz, mert rengeteg kétely és félelem volt bennem, de nem bántam meg, lehet, hogy egy Swiss Air-es lehetőségre még éveket kellett volna várnom, addig meg így hány helyre fogok még eljutni!!
Vigyázzatok magatokra, és csak így tovább!!"

Kedves Orsi, Nagyon szépen köszönjük még egyszer ezt a kedves mailt, valahányszor elolvasom, újra repdes a lelkem az örömtől! Nagyon büszkék vagyunk Rád!!!!